torstai 5. syyskuuta 2013

Pyykkipäivä

Tänään pesin pyykkiä. Mutta se siitä.

Eilinen bussikierros oli ihan mukava, mutta muutaman tunnin yöunien ansiosta aloin nuokkumaan oppaan puheen tahdittamana jo ennen kuin pääsimme kaupungin keskustaan. Mutta ainakin nyt hahmotan kaupungin hieman paremmin, ja pääsimme ihastelemaan kaupungin upeaa arkkitehtuuria ja maisemia muutenkin. Tykkään tästä kaupungista yhä enemmän ja enemmän!


 Kellotorni erittäin kauniista kirkosta, jonka nimeä en häpeäkseni muista.



Neva.


Oon päässyt jo tutustumaan muutamiin venäläisiin tai venäjällä suosittuihin ruokiin, ja ehkä mielenkiintoisin tuttavuus tähän mennessä on "varjenikit". Mun näkökulmasta ne on ruokaa raakaan taikinaan tai makaroniin käärittynä, eli täytteenä voi olla hedelmiä, perunaa, kaalia, lihaa, kalaa tai mitä vaan. Selvisi, että niitä saa myös rahkalla täytettynä, sillä luulin kuvan perusteella ostavani mansikkatäytteisiä, mutta kyseessä olikin ilmeisesti vain kuuluisa "tarjoiluehdotus". No, rahkatäytteisetkin menettelee, tosin en meinannut aluksi uskoa, ettei niitä tarvitse laittaa uuniin tai uppopaistaa rasvassa. Kysyin epävarmana valmistamisesta varmaan viideltä eri ihmiseltä, mutta kaikki vakuuttelivat että ne vain laitetaan kiehuvaan veteen vain muutamiksi minuuteiksi. Huomenna koetaan näillä näkymin lisää makuelämyksiä, sillä menemme illalla meidän International Management and Business Development in Russia -ryhmämme kanssa syömään ravintolaan, joka tarjoaa venäläisiä ruokalajeja. 

Tänään alkoi mulla ensimmäinen kurssi, corporate finance, joka ei alunperin kuulostanut järin mielenkiintoiselta, mutta oli ihan ok, koska oppilaiden oli helppo osallistua keskusteluun. En tiedä miksi, mutta ainakin itselläni oli paljon pienempi kynnys kommentoida luentoa kuin Suomessa kansiksen tunneilla. Käsitellyt asiat olivat kyllä aika peruskamaa, joten ei oikeastaan mitään uutta vielä. Suoritimme myös venäjän "kokeen", jonka perusteella meidät jaetaan ilmeisesti neljään eri tasoryhmään. Koe lainausmerkeissä siksi, koska koko testin ajan luokassa kävi kova kuhina, opettajat puhuivat, oppilaat menivät ja tulivat ja jotkut testi tekijöistä ilmeisesti konsultoivat toinen toistaan. :D Nyt hieman harmittaa etten kerrannut kielioppia, sillä tiesin että jos olisin tehnyt tuon kokeen keväällä kun asiat olivat vielä tuoreessa muistissa, olisin selvinnyt siitä aivan leikiten. Huomenna selviää, mihin ryhmään pääsee/joutuu, ja luulisin että ryhmää voi myöhemmin vaihtaa jos tuntee olevansa väärässä ryhmässä. Arvelen nimittäin, että kun kieltä alkaa taas aktiivisesti opiskella, kielioppi ja sanat palautuvat hyvin äkkiä mieleen. Positiivista oli, että ainakin ymmärsin kaiken mitä kokeessa kysyttiin, ja huomaan jo muutaman päivän jälkeen ymmärtäväni kämppiksieni venäjää ja saksaa paljon paremmin.

Kohta lähdemme sekalaisen porukan kanssa vierailemaan jossain paikallisessa baarissa, en tiedä missä mutta sen näkee kohta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti