keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Bussi-excu

Tänään meidän ryhmälle järjestetään kiertoajelu kaupunkiin. Kirjoitan ennen reissua, koska jostain kumman syystä heräsin ja olin valmis tuntia liian aikaisin. Jopas jotakin! Täällähän saa itsestään esiin paljon uusia puolia. Tunti lisää unta ois kyllä maistunut, sillä en taaskaan oikein saanut nukuttua, sillä toisen huoneen tytöillä ei oo vielä alkanut koulu minkä vuoksi he valvovat melko äänekkäästi aina yön pikkutunneille saakka. Tämä on siis toivottavasti vaan väliaikaista, mutta toisaalta ollaan mietitty siirtymistä tilavampaan asuntoon kolmen meidän ryhmän tytön kanssa, jos ja kun se on mahdollista.

Meidän ohjelma tuntuu olevan muutenkin todella hyvin organisoitu. Vaihtoblogien ja Venäjällä ennen vaihdossa olleiden juttujen perusteella olin valmistautunut pahimpaan, esimerkiksi järjettömään paperisotaan. Tällä viikolla meille kuitenkin selvisi, että meidän ei tarvitse itse asioida ja jonottaa viisumitoimistoissa tai käydä edes itse rekisteröimässä viisumia matkojen jälkeen, riittää kun ilmoittaa tällaisista asioista tiedekuntamme puuhanaiselle, Lizalle. Kyseinen ihana ihminen myös selvitti puolestani onko monikertaviisumia mahdollista saada yhtään nopeampaa, ja kuinka ollakaan, sen saa 2-3 päivässä (!!!) kun maksaa vähän enemmän. Näyttää siltä, että monikertaviisumin myöntämisessä vaihtoehtoja on vain kaksi ja ne ovat 'todella nopeaa' tai 'luoja yksin tietää'.

Muutaman päivän sopeutumisprosessin jälkeen alan jo olla todella innoissani tulevasta ajastani täällä. Asuntolakin on alkanut tuntumaan kodikkaalta, etenkin toissapäiväisen IKEA-reissumme jälkeen, sillä nyt mulla on aivan oikeat petivaatteet ja pehmeä täkki! Täältä saamamme huovat ovat todella pölyisiä joten mulla oli joka ilta nokka ihan tukossa. Lisäks huopa ei ollut kovin lämmin, ja pisteli ikävästi pussilakanan ansiosta, joka oli mallia päältä avoin.

Pienestä on ihminen onnellinen, kuten uusista petivaatteista. Huom. koiralle tuliaisia Ikeasta, uusi rottapehmolelu! (Joka on tällä hetkellä mun unikaverina)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti