lauantai 31. elokuuta 2013

Kielikylpyä, kuumetta ja torakoita

Hejsan vaan kaikille..

Pietarissa ollaan. Eilen oli vielä vähän kurja olo, väsytti ja stressasi muuttaminen uuteen paikkaan, mutta olo parani kummasti kun sai vähän teetä, jotenkuten toimivan internet-yhteyden ja seuraa tänne kämppään.

Hyvät uutiset ensin: Kämppikset on avuliaita ja puhuvat kaikki erinomaisesti venäjää, joten onnistuin tänään hankkimaan puhelimeen prepaid-liittymän internetillä. Väkistenkin tässä kielitaito kehittyy, kun nuo tytöt puhuvat äidinkielinään sekä saksaa että venäjää. Joutuu siis kaivelemaan saksaakin jostain tuolta syvältä aivojen sopukasta. Yksi tytöistä ei nimittäin puhu englantia juuri ollenkaan.



Luksussviitti.


Sitten ei niin hyvät uutiset. Meitä on yhteensä kuusi opiskelijaa pienessä asunnossa, eikä ilmainen langaton netti oikein ulotu tänne asti. Lisäksi toisesta huoneesta oli löytynyt kaksi torakkaa!  Ja sitten kaiken huippu: mulle nousi tänään kuume. Enemmän tai vähemmän sairaana on oltu siis jo yli kolme viikkoa, taidetaan hipoa henkilökohtasia ennätyslukemia! Ruokahalu on aika olematon tällä hetkellä, mutta keittiöstä leijailee ruoan tuoksu kun kämppikset kokkailee, joten täytyy yrittää syödä edes jotain.

Huomenna on jo jotain ohjelmaa, ja maanantaina saakin alkaa jo miettimään koulujuttuja ja arkea, mitä odotan kyllä kovasti. Toisaalta oli hyvä tulla tänne jo viikonlopuksi, että sai hoidettua joitain käytännön asioita, mutta näin aluks tuntuu aika matelevan melko hitaasti, joten tekeminen on tervetullutta. Tämmöstä täällä siis pääpiirteittäin, tarkempi selitys jääköön ainakin toistaiseksi, sillä taidan painaa kuumeisen pääni hetkeksi tyynyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti