maanantai 12. elokuuta 2013

Parin viikon päästä Pietariin!

Niin se on aika taas hujahtanut siihen malliin, että keväällä niin kaukaiselta tuntunut asia, syyslukukausi Pietarissa, on jo aivan nurkan takana. Alunperin suunnitelmanani oli aloittaa tekemään nyt syksyllä gradua, mutta koska työharjoittelun rahoitus ei vielä tälle kesälle onnistunut, muuttuivat suunnitelmat melko radikaalisti keväällä, ja nyt sitä ollaankin lähdössä vielä vaihtoon viidentenä opiskeluvuotena, hupsista! Uskaltaisinpa melkein jo sanoa, että onneksi tuo harjoittelu ei vielä toteutunutkaan, sillä takana alkaa olemaan mitä mainioin kesä Helsingissä, ja edessä toivottavasti vielä mainiompi syksy ja talvi Venäjällä. Kova ikävä tulee varmasti koiraa (hieman myös poikaystävää ;)) ja läheisiä ihmisiä, mutta toivottavasti syksy tulee olemaan kaiken sen ikävän arvoinen!

Jottei totuus unohtuisi, päätin siis luoda blogin näin hyvissä ajoin, nimeten sen mielikuvituksellisesti yhden kaikkien aikojen hienoimman bändin taannoisen hittikappaleen sanoitusten mukaisesti. Saas nähdä, kuinka moni pahaa-aavistamaton googlettaa RHCP:n kappaletta, mutta eksyykin suureksi pettymyksekseen suomenkieliseen vaihtoblogiin..

Pietarista en tiedä vielä juuri mitään, mutta tulen postailemaan tänne havaintojani ja kokemuksiani Venäjän länsimaisimmasta kaupungista, ja toivottavasti tulee reissattua lukukauden aikana myös muualla Venäjällä. Ehkäpä blogin nimikin alkaa tarkoittaa minulle muutakin kuin chilipippureiden kappaletta, kunhan pääsen tekemään lähempää tuttavuutta tämän mielenkiintoisen kaupungin ja kulttuurin kanssa. Venäjän kielen taitonikin on vielä mitä on, mutta tavoitteenani on oppia käyttämään ja ymmärtämään venäjää lähikuukausina sujuvammin. Lisäksi vaihdolta odotan uusia tuttavuuksia ja kokemuksia, ja täytyyhän siinä sivussa ehkä hieman opiskellakin.

Nyt kun huomaan jo ekassa postauksessani pyydelleeni varsin perisuomalaiseen tapaan anteeksi muun muassa blogini nimeä, sen tulevaa sisältöä ja kielitaitoani, niin voisinkin vielä lisätä yhdeksi tavoitteekseni löytää Venäjältä hieman enemmän tervettä ylpeyttä ja varmuutta. Siinäpä tavoitetta kerrakseen neljäksi ja puoleksi kuukaudeksi!

Että dasvidaanija vaan seuraavaan kertaan!

P.s. Nyt siellä oli jo joku jenkinreppana käyny tätä blogia tarkastelemassa. Oliskohan reilua laittaa vaan suosiolla koko kappaleen lyriikat tohon etusivulle..










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti