sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Marraskuuta!

Kappas, täällä oli tämmönen blogi! Kiirettä on pitänyt, ja kun ei oo pitänyt niin on laiskottanut. Paljon on tässä viikon aikana tapahtunut ja paljon on kulutettu myös luokan 107 epämukavia penkkejä ajoittain saunamaisessa ilmastossa. (Lämmöt pidetään ilmeisesti joka paikassa täysillä, mutta onneks on ilmastointi ja ikkunoitakin voi pitää auki koko ajan, kuinka ympäristöystävällistä!) Tässä kolmen viikon aikana oli kaks kurssia, jotka kesti vain yhden viikon, mutta sitten istuttiinkin oikein uralla useita tunteja päivässä. Välillä jopa ihan mielenkiintosta asiaa, välillä sitten vähän vähemmän mielenkiintosta.. Tällä viikolla oli luentoja vielä tänään lauantainakin.

Ehkäpä pienoisesta stressistä johtuen alkaa ottaa hieman kupoliin moni asia täällä, kuten vaikka se, että pyykkikoneisiin ei kelpaa kuin kymmenen ruplan kolikot, ja hinta koneen pyörittämisestä vaihtelee ilmeisen mielivaltaisesti. Kun sitten lähet vaihtamaan lisää kolikoita pyykinpesun markkinahinnan nousemisen johdosta, "vaihtomaatti" ei toimi. Kun kahden tarpeettoman välipala-automaattiostoksen jälkeen saat sitten vihdoin kerättyä kokoon tarpeeksi noita maagisia kymmenen ruplan kolikoita, on kaikki pyykkikoneet varattuja. Odottelun jälkeen saat sitten kivasti pyykit koneeseen ja joskus jopa koneen pyörimään! Mutta se sitten onkin jo liikaa vaadittu, että pyykit olis puhtaita ja ei-litimärkiä ohjelman loppuessa. Laitat kuitenkin pyykit kuivuriin, koska illalla ohjelma on kalliimpi ja kestää kauemmin, ehkä ne kuivuis tällä kertaa edes vähän. No eipä kuivu ei! Tunnin kuivurissa pyörimisen jälkeen pyykit on märempiä kuin yleensä pesukoneesta linkouksen jälkeen suoraan otettaessa. Tämmöstä siis tänään.

Suuret on ongelmat, mutta kyllä nyt helpotti kun sai avautua! Tosin kun päivittäin on kaikkea tämmöstä pientä säätöä arkisten asioiden kanssa niin välillä meinaa vähän tympästä. Tässä jonkun aikaa sitte meille muun muassa tuli joku mies työkalupakin kanssa, ja selitti venäjäksi jotain, että hän nyt poraa vähän reikiä seiniin internetin takia. Siinä meni noin 3 tuntia. Myöhemmin selvisi, että meidän vuokraan kuuluva netti katkaistaan, ja tilalle tulee uusi, josta pitää maksaa lisää. Eikä tämä herra voinut tietenkään auttaa meitä reitittimen kanssa, sillä jokaisen meidän asunnossa olisi pitänyt tehdä oma sopimus ja maksaa erikseen. Nyt monen yrityksen ja erehdyksen jälkeen netti kuitenkin toimii taas, kiitos auttavaisten kanssaopiskelijoiden.

Mutta on täällä kivaakin. On ollut halloween-bileet, synttäreitä, illallisia ja muuta mukavaa. Eilen käytiin kattomassa vihdoin siltojen nousemista, vaikkakin jäätiin väärälle puolelle siltaa kun ei keretty enää ylittää sitä. Sitten kierrettiin "taksilla" kotia vähän kauempaa missä oli siltoja vielä toiminnassa, ja maksettiin vahingossa 500 ruplaa liikaa keskenäisten kommunikointiongelmien vuoksi. Kuski oli varmaan ainakin tyytyväinen. Ehkä tämä oli ihan oikein mulle kun viimeksi otin vahingossa kuskiltamme mukaan jonkinsortin takin joka lojui takapenkillä, tuli paha mieli! Siinä sitten kuuntelin viikon verran kuittailua, kuten "Ryöstit sitten taksikuskin!" tai "Kuulin että sulla on uus takki!"

Pienoiseksi pettymykseksemme vai pieni osa sillasta aukesi..

Pietari-Paavalin linnoitus yöaikaan.



Toissa sunnuntaina venäläiset opikelijakollegamme järjestivät meille oikein mukavan illanvieton Саквояж -nimisessä baarissa/ravintolassa. Sisustus oli erittäin mielenkiintoinen ja halloween-teemaan oikein sopiva, mutta täytyy sanoa, ettei välttämättä kovin ruokahalua nostattava. Älysin onneksi syödä jotain kunnollista ennen lähtöä, sillä se mitä olimme luulleet illalliseksi, jossa kaikki tilaavat omat ruokansa, olikin enemmän tequila- ja vodkailta zakuskien kera, venäläiseen tyyliin. Tahti oli paljon kovempi kuin sitseillä konsanaan, ei siinä keretty paljon lauluja laulella kun uzbekistanilainen "toastimme" laittoi jo uuden kierroksen alulle. Yllättävää kyllä, noista juomista tullut mitään sivuvaikutuksia, kun pöytä oli täynnä naposteltavaa ja vettäkin tilattiin reilulla kädellä. Vaikka lautasella olevien limelohkojen jääminen perusteella kierroksia olikin noin 10...

Kiva kahvila aivan Moskovskiy vokzalin lähellä.


Käytiin suomalaisen kaverini kanssa Jusupovin palatsissa tässä taannoin, tässä pari kuvaa sieltä.





Matkalla Jusupovin paltasiin, Мойка-joen rantakadulla.

Aika menee kyllä täällä hurjan nopeaa. Toisaalta odotan joulua, koska sillon näkee taas läheisiä ihmisiä, saa syödä suomalaisia ruokia ja SAUNOA, paljuilla... Mutta toisaalta tiedän että sitten aika Pietarissa on jo lähes ohi, yhyy! Kun tajusin miten vähän aikaa on enää jäljellä, varailin lähes paniikissa lippuja balettiin, teatteriin ja konsertteihin, löysin vihdoin venäläisen tytön joka haluaa oppia suomea ja jonka kanssa tavataan niin monta kertaa kuin vaan vielä kerkeää. Saksaakin olen rohkaistunut puhumaan välillä. Hienoa huomata miten molempia kieliä ymmärtää erittäin hyvinkin, kun puhuu jonkun kanssa kahdenkesken! Itse puhumista täytyy kyllä harjoitella vielä, mutta kyllä sekin alkaa vielä sujumaan.

Huomenna lähdetään erittäin eksoottiselle ekskursiolle, nimittäin risteilylle Helsinki-Tukholma-Tallinna. :D Noh, hauskaa tulee varmasti olemaan joka tapauksessa. Bis bald! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti